- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סאלח נ' כלל חב' לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום נצרת |
47085-02-12
4.6.2013 |
|
בפני : עירית הוד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: כמאל סאלח |
: כלל חב' לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
ב"כ הצדדים הסמיכו את בית המשפט ליתן פסק דין על דרך הפשרה, כאמור בסעיף 4 (ג) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד), על סמך טיעוני הצדדים בעל פה.
התובע יליד שנת 1964, נפגע על פי הנטען בכתב התביעה בתאונת דרכים מיום 04.10.2005 עת הרכב בו נהג התהפך. המחלוקת בין הצדדים נסובה בשאלת הנזק .
לטענת התובע, הוא נפגע בפלג גופו העליון, ראש, פנים, לסת, כתף ימין ויד ימין. בנוסף, התלונן על כאבים בברך ימין. התובע טוען, כי תאונת הדרכים והפגיעה בכתף בגינה היוו זרז לגילוי תסמונת התעלה הקרפאלית ביד ימין. לטענת התובע בכתב התביעה, הוא נעדר מעבודתו במשך שלושה חודשים ושכרו הממוצע החודשי עמד על סך של 6,500 ₪. כתוצאה מהתאונה נזקק התובע לקבלת טיפולים רפואיים רבים ולנטילת משככי כאבים.
התאונה הוכרה על ידי המל"ל כתאונת עבודה ונקבע, כי לא נותרה לתובע נכות לצמיתות כתוצאה מהתאונה. התובע מבקש לפצותו בגין הפסד שכר לעבר, כאב וסבל, עזרת צד ג' והוצאות רפואיות ונסיעות.
לטענת הנתבעת, התובע לא הוכיח, כי נגרמו לו הפסדי שכר. לטענתה, בתקופה שבה טען התובע, כי היה בתקופת אי כושר, הוא הרוויח יותר מאשר טרם התאונה. בתום תקופת אי הכושר נקבע במל"ל, כי נותרה לתובע נכות לצמיתות בשיעור 0% מבלי שנקבעה לו נכות זמנית ולו ליום אחד. אין כל קשר בין תסמונת התעלה הקרפאלית לתאונה. מדובר בטענה שברפואה שלא התקבלה על ידי הוועדה הרפואית. לטענת הנתבעת, טופס חדר מיון מעיד על קלות הפגיעה ומלבד שפשוף בקרקפת לא אובחנה פגיעה כלשהי. בדיקת סי. טי. שנעשתה לתובע אובחנה כתקינה וכך גם יתר הבדיקות. בתום בדיקה שגרתית שוחרר התובע לביתו עם המלצות סטנדרטיות. כל הוצאות התובע מכוסות על ידי המל"ל בהיות התאונה תאונת עבודה. לאחר ניכוי דמי פגיעה שקיבל התובע דין התביעה להידחות.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוגשו לתיק בית משפט ושקלתי את כל טענות הצדדים, אני פוסקת על דרך הפשרה כדלקמן:
א. הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין התאונה מעבר לתגמולי המל"ל בסך 10,000 ₪.
ב. בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע שכר טרחת עורך דין בשיעור 12% מהסכום הכולל הנקוב בפסקה א' דלעיל בתוספת מע"מ כחוק, וכן החזר אגרת בית משפט ששולמה משוערכת להיום.
ג. הסכומים האמורים ישולמו לידי ב"כ התובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד מועד התשלום בפועל.
ד. בנסיבות העניין ונוכח הזמן השיפוטי שנחסך, ניתן פטור מיתרת אגרה.
המזכירות תמציא לצדדים.
ניתן היום, כ"ו סיון תשע"ג, 04 יוני 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
